lijn

Gebruik van de app

Preekondertiteling app opstarten

Verzeker u ervan dat de Preekondertiteling app aanstaat.

Als de Preekondertiteling app aanstaat, ziet u het scherm met 'Welkom'.

Als u denk dat de tablet nog uitstaat of dat de Preekondertiteling app nog niet opgestart is, volg dan de stappen over het opstarten van de tablet en de app en kom daarna hier terug.

Schermindeling

Nu de app gestart is, zien we de schermindeling. Deze ziet er ongeveer uit zoals links.

Het linkergedeelte van het scherm is het tekstgedeelte: hier komt de tekst van de preek te staan. Net na het opstarten staat hier ook een welkomstbericht en mogelijk wat extra informatie over het stemprofiel, aanvangsttijd of de microfoon.

De rechterkant van het scherm bevat een aantal iconen. Als deze iconen niet zichtbaar zijn, moet je één keer op het scherm tikken. De iconen verschijnen dan op het scherm. Na een aantal seconden verdwijnen ze vanzelf weer van het scherm. Op die manier blijft het scherm zo rustig mogelijk en is de tekst zo goed mogelijk te lezen.

Lettergrootte

Met de knoppen voor lettergrootte kan de tekst kleiner of groter gemaakt worden.

Op die manier kan de Preekondertiteling ingesteld worden op een lettergrootte die je prettig vindt. De bovenste knop zorgt voor een grotere lettergrootte. De onderste knop zorgt voor een kleinere lettergrootte.

Er komt geen tekst meer

Deze knop hoef je niet te gebruiken en wordt in een toekomstige versie van de app verwijderd.

Computer afsluiten

Door te klikken op de onderste knop, zal de computer afgesloten worden en daarmee het preekondertiteling systeem worden afgesloten.

Let op: In veel kerken is het de bedoeling dat de computer altijd aan blijft staan. Het is dan niet de bedoeling dat je op deze knop klikt.

Je hoeft niet op deze knop te klikken als je alleen de tablet af wil sluiten.