lijn

Opstarten

Computer aanzetten

Voordat Preekondertiteling gebruikt kan worden, moet eerst de computer aanstaan.

De computer zet de spraak van de spreker om naar tekst voor op je tablet. De computer moet dus altijd aan staan als je Preekondertiteling wilt gebruiken.

Als de computer nog níet aanstaat, moet jij (of iemand anders, bijvoorbeeld de koster) de computer opstarten. Het is voldoende om één keer op de aan/uit knop van de computer te duwen. De computer start dan op en Preekondertiteling zal geladen worden.

In veel kerken staat de Preekondertiteling computer altijd aan.

Tablet pakken

Als de computer aangezet is, kan de tablet gepakt worden en meegenomen naar de zitplaats.

Let op: koppel de oplader los, als die nog aan de tablet vastzit.

Tablet aanzetten

Controleer eerst of de tablet misschien al aanstaat. Dit kun je doen door één keer kort op de aan/uit knop aan de buitenkant van de tablet te drukken. Als het scherm nu direct oplicht, staat de tablet al aan: ga dan door naar de volgende stap om de tablet van het slot te halen. Als het scherm echter zwart blijft, staat de tablet echt uit.

Je kunt de tablet opstarten door de aan/uit knop aan de buitenkant van de tablet enkele seconden lang in te houden totdat het scherm oplicht. Daarna zal de tablet zichzelf opstarten en kom je op het slotscherm terecht. Zie de volgende stap om de tablet van het slot te halen.

Tablet van slot afhalen

Deze stap haalt de tablet van het slot, zodat je uitkomt op het hoofdscherm van de tablet

Het slotscherm is te herkennen aan een vrijwel leeg scherm met daarop een slot in een cirkel.

Als het slotje wordt aangeraakt, verschijnt er een iets grotere cirkel met daarin (meestal aan de rechterkant) een open slotje. Veeg daarheen met de vinger. Het slotscherm zal verdwijnen, en het hoofdscherm zal verschijnen.

Preekondertiteling app opstarten

Open de Preekondertiteling app om met de preek mee te kunnen lezen.

Klik op het Preekondertiteling icoontje en de app zal openen.